drhr

Domaći startup pokrenuo platformu kojom je liječnik od pacijenta udaljen samo jednim videopozivom

Portal je zamišljen da liječnici na njemu rade u svoje slobodno vrijeme, a postoji mogućnost i sudjelovanja liječnika koji su u mirovini.

Tijekom pandemije, brojni su se liječnici okrenuli tehnologiji ne bi li ostali u kontaktu sa svojim pacijentima. Organizirali su videokonzultacije, slali mišljenja i preporuke putem e-maila, a i češće su bili dostupni telefonski. 

 

Upravo činjenica da su i pacijenti bili spremni na takav način komunikacije, potaknula je hrvatski startup da pokrene projekt Dr.hr. Radi se o projektu koji je okupio je vrsne liječnike i stručnjake iz cijele Hrvatske, a koji na online platformi pokrivaju više od dvadeset zdravstvenih područja. Pacijenti tako mogu kontaktirati liječnika o svom zdravstvenom pitanju ili problemu ili problemu neke bliske osobe, čuti mišljenje stručnjaka i dobiti stručni savjet, odnosno uputu kako dalje postupiti.

 

Okupili smo sjajan tim liječnika i stručnjaka te pokrili gotovo sva područja koja su važna za zdravlje, a dodatno ćemo širiti tim. Portal je zamišljen da liječnici na njemu rade u svoje slobodno vrijeme, a otvoreni smo i prema liječnicima koji su u mirovini. Na nama je sada edukacija korisnika kako da najbolje iskoriste prednosti online savjetovanja. Sigurni smo da će i korisnici i liječnici prepoznati sve prednosti portala, jer želimo da se portal koristi i pomogne korisnicima, izjavila je Kristina Ferara Blašković, voditeljica projekta.

 

Portal Dr.hr je iznimno jednostavan za korištenje. Liječnici određuju raspoložive termine za online savjetovanje, a korisnici biraju liječnika s kojim žele razgovarati te ugovaraju uslugu online savjetovanja. Da bi dogovorili termin kod stručnjaka/liječnika, prethodno se treba registrirati. Liječnika, stručnjaka i zdravstveno područje biraju sami korisnici. Nakon što plate uslugu, termin se smatra ugovorenim, a na korisniku je da se u ugovoreno vrijeme spoji putem računala video vezom s odabranim liječnikom.

 

Put od ideje do realizacije projekta nije bio lagan, objasnila je Mihaela Grubišić Šeba, osnivačica portala Dr.hr. Od inicijalne ideje koja se rodila iz vlastite potrebe za takvom uslugom, pa do otvaranja portala za korisnike prošle su pune dvije godine. Na ovom projektu radilo je puno dragih i entuzijastičnih ljudi zarazne pozitivne energije – programeri, sistem inženjeri, stručnjaci za sigurnost, dizajneri, pravnici, stručnjaci za digitalni marketing, računovodstvo, liječnici u svojstvu konzultanata. Napokon smo dočekali da bude otvoren za korisnike i liječnike. Ponosni smo da je to u potpunosti domaći proizvod.