drhr

ČESTO POSTAVLJENA PITANJA - korisnici

Liječnike / suradnike možete pogledati nakon što se registrirate kao korisnik. Registracija je besplatna. Poveznica u Vašem profilu za pregled liječnika/suradnika i ugovaranje savjetovanja je ista, ali Vi odlučujete hoćete li ugovoriti savjetovanje, kada i kod koga. Usluga nije ugovorena dok god je ne platite.

Korisnikom može biti svaka fizička, punoljetna i poslovno sposobna osoba, zakonski zastupnik maloljetne osobe, ili pravna osoba koja se registrirala putem Dr.hr portala.

Ne, korisnik može ugovoriti uslugu za uzdržavanog člana, ali korisnik koji ugovara (plaća) uslugu preuzima odgovornost za uredno korištenje usluge.

Da bi mogli koristiti uslugu na Dr.hr portalu potrebno se registrirati i unijeti tražene podatke na web servisu www.dr.hr . Nakon što potvrdite registraciju, možete koristiti usluge – odabrati željeno zdravstveno područje, željenog liječnika/stručnog suradnika, te termin koji Vam odgovara. Nakon što platite uslugu, usluga se smatra ugovorenom.

Registracija korisnika je prva prijava korisnika na Dr.hr portal.

Registracija znači da u svoj profil na portalu Dr.hr unosite svoje osnovne podatke (ime, prezime, kontakt podatke) da biste mogli vidjeti zdravstvena područja i ugovoriti uslugu savjetovanja s liječnikom/suradnikom s kojim želite. Vaši podaci su u potpunosti zaštićeni i možete ih obrisati bilo kad.
Registracija je besplatna i ne znači da morate odmah ugovoriti/platiti uslugu savjetovanja, već to činite onda kada je trebate.
Zato da postupak ugovaranja usluge bude što brži i jednostavniji i da možete na svoj e-mail dobiti potvrdu u ugovorenom terminu i račun nakon ugovaranja usluge.
 
Možete. Registracija na portalu Dr.hr ne znači ugovaranje usluge i besplatna je. Vi odlučujete kada ćete i kod koga ugovoriti uslugu savjetovanja.
Ne. Uslugu savjetovanja plaćate samo onda kada je ugovarate.

Ne. Korisnik se registrira samo jednom, a svaki sljedeći put kada želi pristupiti Dr.hr portalu,  prijavljuje se svojim korisničkim podacima (e-mail adresom i lozinkom koju je odabrao).

Ukoliko zaboravite lozinku imate je mogućnost promijeniti/resetirati, pritiskom na gumb „Promijeni lozinku“.

UGOVARANJE USLUGE

Online savjetovanja nisu namijenjena hitnim slučajevima i nisu zamjena za pregled, profesionalnu medicinsku dijagnozu ili liječenje. Korištenjem usluge pristajete na Opće uvjete poslovanja i svjesni ste da je usluga koju će vam pružiti liječnik/stručni suradnik temeljena na dokumentaciji i informacijama, koje Vi kao korisnik usluge pružite liječniku/stručnom suradniku. Informativno stručno mišljenje/savjet koji ćete dobiti od liječnika/stručnog suradnika isključivo je namijenjeno Vama kao smjernica u daljnjoj zaštiti Vašeg zdravlja. Mišljenje nije klasični medicinski nalaz i dalje ga možete koristiti samo na svoju odgovornost.

Uslugu možete početi koristiti kada se registrirate, odaberete zdravstveno područje, termin kod  liječnika/stručnog suradnika i ugovorite (platite) uslugu.

Potvrda da je usluga ugovorena bit će poslana na Vaš-email koji navedete u svom profilu. Predlažemo da ugovoreni termin odmah unesete u svoj kalendar. Na e-mail ćete primiti i račun za navedenu uslugu. Isti se nalaze i unutar Vašeg profila na portalu Dr.hr. Dodatno, 24 sata prije održavanja online savjetovanja dobit ćete sms poruku kao podsjetnik na ugovoreno savjetovanje.

Ukoliko niste primili potvrdu e-mailom o ugovorenoj usluzi sat vremena nakon ugovaranja, molimo Vas da potražite poruku i u svom pretincu neželjene pošte ili ostalim mapama/karticama unutar Vašeg pretinca. Postoji mogućnost da je potvrda greškom završila u mapi koja nije primarna. Ako se poruka nalazi u tim mapama, predlažemo Vam da nas dodate u svoje kontakte kako biste bili sigurni da ćete ubuduće primiti naše poruke.

Ako i dalje niste primili nikakve poruke, kontaktirajte našu Službu za korisnike na info@dr.hr.

Za online savjetovanje koristi se Zoom platforma. U Tehničkim uputama za pružanje usluge dostupnim na www.dr.hr, možete detaljno pročitati kako pristupiti online savjetovanju s pametnog telefona, tableta, stolnog ili prijenosnog računala. Poveznicu na savjetovanje ćete zaprimiti putem e-maila i nalazit će se unutar Vašeg profila unutar dijela Ugovorene usluge. Prije samog savjetovanja svakako provjerite imate li pristup Zoom aplikaciji, da budete sigurni da će savjetovanje proteći bez ikakvih tehničkih poteškoća na Vašoj strani.

 

Savjetovanje možete ugovoriti kad god želite, pod uvjetom da je liječnik/stručni suradnik raspoloživ. Liječnici/stručni suradnici samostalno određuju termine tijekom mjeseca. 

Otkazivanje termina ne preporučujemo, osim ako se dogodi neka hitna/nepredviđena situacija. Termin možete otkazati do 24 sata prije ugovorenog savjetovanja sukladno pravilima navedenim u Općim uvjetima poslovanja.  Međutim, ako trebate otkazati termin manje od 24 sata prije ugovorenog savjetovanja, nećete dobiti povrat uplaćenog novca jer se usluga u tom slučaju smatra pruženom.  

Povremeno liječnik/stručni suradnik zbog hitnog slučaja možda neće biti u mogućnosti održati savjetovanje u ugovorenom terminu. Ukoliko liječnik/stručni suradnik odgodi savjetovanje do 24 sata prije ugovorenog termina, ponudit će Vam se nekoliko opcija: da odaberete drugi termin kod istog liječnika/stručnog suradnika, da odaberete termin koji Vam odgovara kod nekog drugog liječnika/stručnog suradnika na web servisu ili možete zatražiti puni povrat sredstava.

Ukoliko liječnik/stručni suradnik otkaže savjetovanje u vremenu kraćem od 24 sata do ugovorenog termina, imate pravo zatražiti povrat sredstava ili možete prihvatiti novi termi koji će Vam se osigurati unutar sljedećih 7 (sedam) dana uz 75% ugovorene naknade.

Ako se slučajno dogodi da se liječnik/stručni suradnik ne priključi u ugovoreno vrijeme na online savjetovanje, obvezni ste nas o tome obavijestiti pisanim putem na info@dr.hr. U tom slučaju, imate pravo na gratis uslugu kod ugovorenog liječnika/stručnog suradnika u roku od 7 (sedam) dana.

Ne, nakon savjetovanja dobit ćete pisano informativno stručno mišljenje liječnika/stručnog suradnika koje koristite na vlastitu odgovornost. Takvo mišljenje liječnik/stručni suradnik Vam je dužan dostaviti najkasnije 24 sata nakon održanog savjetovanja. Stručno mišljenje isključivo je namijenjeno Vama kao savjet i smjernica za daljnje postupanje u vezi zaštite Vašeg zdravlja, a liječnik/stručni suradnik pruža ga po pravilima struke.

Ne, u slučaju ponovnog korištenja usluge, potrebno se samo prijaviti i ugovoriti novu uslugu.

ONLINE SAVJETOVANJE

Imajte na umu da online savjetovanje traje do 15 minuta. Prije savjetovanja svakako pročitajte Tehničke upute za pružanje usluge (ovisno o vrsti uređaja koju imate) i spojite se na vrijeme na online savjetovanje. Predlažemo Vam da unaprijed pripremite pitanja na koje želite dobiti odgovore. Pitanja možete napisati kao napomenu liječniku/stručnom suradniku i priložiti ih zajedno s dokumentacijom. Budite sažeti i konkretni. Dokumentaciju koju prilažete odaberite pažljivo, vodite računa da je dokumentacija koju prilažete relevantna (možete priložiti maksimalno 6 dokumenata) i da u pravilu ne smije biti starija od šest mjeseci. Pravila ponašanja na online savjetovanju jednaka su pravilima ponašanja na bilo kojem sastanku uživo. Vodite računa da ispunjavate tehničke preduvjete za pružanje usluge, dostupne na www.dr.hr, da Vaša kamera i mikrofon rade i da imate vezu s Internetom. Planirajte savjetovanje na način da u maksimalno 1/3-1/2 vremena predstavite svoj problem te da ostavite preostalo vrijeme liječniku/stručnom suradniku da Vam da svoje mišljenje.

Prilažete samo relevantnu dokumentaciju za koju smatrate da je potrebno da je liječnik/stručni suradnik vidi tijekom savjetovanja s Vama. Dokumentacija u pravilu ne bi smjela biti starija od 6 mjeseci. 

Dokumentaciju dostavljate elektronički tako što je stavljate kao privitak u za to predviđeno mjesto unutar Vašeg profila nakon ugovaranja usluge.

Vaše podatke i dokumentaciju može vidjeti liječnik/stručni suradnik kojeg ste ugovorili.

Da, dokumentaciju koju ste priložili možete izbrisati kada god želite. Ukoliko je sami ne obrišete, ona će ostati spremljena unutar Vašeg profila 12 mjeseci od pružanja usluge, a nakon toga će biti obrisana.

U tom slučaju se upućujete da ugovorite novo online savjetovanje kod istog ili drugog stručnog suradnika/liječnika putem Dr.hr portala, osim ako Vas liječnik/stručni suradnik uputi na daljnje liječenje/pretrage u zdravstvenu ustanovu.

U tom se slučaju, pod uvjetom da Vam nije izdano stručno mišljenje, što prije vratite putem istog linka preko kojeg ste se spojili i prvi put na online savjetovanje.

ODGOVORNOST PRI PRUŽANJU USLUGE

Web servis www.dr.hr posreduje između korisnika i stručnih suradnika, odnosno predstavlja online mjesto susreta liječnika/stručnih suradnika i korisnika koji imaju neko pitanje/problem u vezi svog zdravlja ili zdravlja svojih bližnjih. Dr.hr portal se obvezuje da će ugovorena usluga biti isporučena u ugovoreno vrijeme putem poveznice koja se šalje korisniku i liječniku/stručnom suradniku. Dr.hr portal kontrolira izvršenje usluge.

Za kvalitetu isporučene usluge i sadržaj informativnog stručnog mišljenja odgovoran je liječnik/stručni suradnik kojega ugovorite. Međutim, morate imati na umu da sadržaj stručnog mišljenja ovisi o informacijama koje Vi dajete liječniku/stručnom suradniku, uključivo i dokumentaciji koju dostavljate. Informativno mišljenje/savjet koji ćete dobiti od liječnika/stručnog suradnika namijenjeno je Vama kao smjernica i savjet, a liječnik/stručni suradnik Vam ga pruža pažnjom dobrog stručnjaka. 

Za kvalitetu online sastanka odgovorni ste Vi i stručni suradnik kojega odaberete. Dužni ste osigurati tehničke preduvjete nesmetanog pružanja usluge sukladno Tehničkim uputama za pružanje usluge, dostupnim na www.dr.hr.