drhr

ČESTO POSTAVLJENA PITANJA

Ne. Dr.hr portal odnosno www.dr.hr je digitalni servis (web servis) koji povezuje liječnike/stručnjake/stručne suradnike i korisnike koji žele dobiti savjet u vezi zdravstvenog problema/pitanja koje imaju. Liječnici/stručni suradnici koji pružaju uslugu savjetovanja na Dr.hr portalu u potpunosti su neovisni, a korisnici samostalno biraju željenog liječnika/stručnog suradnika u skladu s raspoloživosti liječnika/stručnog suradnika i vlastitim potrebama. Dr.hr portal ne savjetuje i ne upućuje korisnika određenom liječniku/stručnom suradniku, već pruža transparentno i sigurno okruženje za odabir liječnika/stručnog suradnika i provedbu informativnog online zdravstvenog savjetovanja.

Zahvaljujući mogućnosti online savjetovanja možete čuti mišljenje stručnjaka/liječnika o Vašem zdravstvenom pitanju ili problemu koji imate, konzultirati liječnika ako ste zabrinuti za svoje zdravlje ili zdravlje Vama bliskih osoba, možete porazgovarati s liječnikom koji će Vam dati savjet ili Vas uputiti kako dalje postupati u vezi daljnjeg liječenja, odnosno dijagnostičkih pretraga. 

Na Dr.hr portalu  (www.dr.hr) precizno su opisani slučajevi u kojima Vam online doktor može pomoći, no ako mislite da Vam je potreban hitan medicinski pregled, dijagnostička pretraga ili liječenje, online savjetovanje nije za Vas.

Savjetovanje na Dr.hr portalu je online video razgovor u trajanju do 15 minuta između liječnika/stručnog suradnika i korisnika/ugovaratelja usluge. Nakon registracije, odabira liječnika/stručnog suradnika i termina usluge, te uplate, korisnik se spaja na online sastanak s liječnikom/stručni suradnikom u ugovoreno vrijeme. Prethodno savjetovanju korisnik ima mogućnost dostave vlastite zdravstvene dokumentacije s opisom problema i/ili dodatnom napomenom za liječnika/stručnog suradnika, a nakon savjetovanja korisnik zaprima informativno stručno mišljenje. Osnovni preduvjet za savjetovanje na Dr.hr portalu je posjedovanje pametnog telefona, računala ili tableta s kamerom i mikrofonom te pristup Internetu. Način povezivanja detaljno je opisan ovisno o vrsti uređaja u Tehničkim uputama za pružanje usluge, dostupnim na www.dr.hr

Samo korisnici. Suradnici se javljaju na e-mail: info@dr.hr i nakon dogovora o suradnji dobivaju podatke za prijavu na portal.

Samo osnovne podatke poput imena, prezimena i kontakt podatke. Podaci su strogo povjerljivi i mogu se obrisati bilo kada.

Ne. Registracija znači da imate otvoren svoj profil na portalu i da možete ugovoriti uslugu savjetovanja onda kada Vam treba. Registracija na portal je besplatna. Uslugu plaćate samo onda kada je ugovarate.

Tu su doktori znanosti, primarijusi, iskusni bolnički liječnici, specijalisti i stručnjaci koje možete pitati sve što Vas zanima vezano uz Vaše zdravlje. Portal Dr.hr pokriva više od 20 zdravstvenih područja.  

Da, svi liječnici/stručni suradnici se provjeravaju. Provjeravamo imaju li liječničku iskaznicu, potvrđujemo njihovu specijalnost, provjeravamo odgovaraju li podaci iz njihovog životopisa javno dostupnim podacima o njihovom profesionalnom putu. Životopis i osnovne informacije o liječnicima/stručnim suradnicima na Dr.hr portalu transparentni su za sve registrirane korisnike. U svrhu zadržavanja visokih standarda pružanja usluga, prikupljamo povratne informacije od strane korisnika koju nakon pružene usluge mogu ocijeniti kvalitetu usluge, odnosno kvalitetu liječnika/stručnog suradnika.

Da biste ugovorili online savjetovanje, morate se registrirati na Dr.hr portalu kao korisnik, odbrati željeno zdravstveno područje, liječnika/stručnog suradnika i termin usluge, te izvršiti uplatu. Nakon što ste platili  uslugu, termin savjetovanja smatra se ugovorenim/potvrđenim. Na Vama je samo da se u ugovoreno vrijeme spojite poveznicom koju ćete zaprimiti na online sastanak sa stručnim suradnikom/liječnikom i osigurate da ste ispoštovali Tehničke upute za pružanje usluge dostupne na www.dr.hr .

 

Ne. Savjetovanje se može isključivo zakazati online nakon što se registrirate kao korisnik na web servisu www.dr.hr , odaberete zdravstveno područje koje Vas zanima, željenog liječnika/stručnog suradnika u terminima u kojima je liječnik/stručni suradnik raspoloživ i koji Vam odgovaraju, te platite uslugu.

Svaki liječnik/stručni suradnik određuje cijenu za uslugu koju on ili ona pruža u skladu sa svojim obrazovanjem, iskustvom i reputacijom. Dr.hr ni Društvo Doky online d.o.o. koje upravlja web servisom www.dr.hr ne odlučuje o cijeni usluge koju liječnik/stručni suradnik odredi, ali se trudimo da cijena usluge za korisnika bude prilagođena tržišnim cijenama i platežnoj moći stanovništva.

Korisnik obavlja plaćanje online kroz web servis prilikom ugovaranja usluge. Plaćanje se može izvršiti isključivo debitnim/kreditnim karticama. Prihvaćaju se kartice: Mastercard, Maestro, Visa i Visa Premium.

Da, sustav za plaćanje automatski konvertira Vaša sredstva u kune.

Dr.hr portal osigurao je sva potrebna tehnološka i organizacijska rješenja za potpuno sigurno plaćanje usluga. Uslugu internetske naplate osigurava Monri Payments d.o.o. Monri Payment Gateway je certificiran prema PCI DSS Level 1 sigurnosnom standardu propisanom Visa i Mastercard pravilima. Brojevi Vaših kreditnih kartica se ne pohranjuju.

Web servis www.dr.hr priznaje i cijeni Vaše pravo na privatnost i povjerljivost podataka. Vaši osobni podaci se prikupljaju i koriste samo za potrebe izvršenja usluge i dobrovoljno ih dajete pri registraciji na portal Dr.hr ili u sklopu korištenja usluge. Dokumentacija koju priložite vidljiva je liječniku/stručnom suradniku kojega sami odaberete. Savjetovanje se ne snima, a priloženu dokumentaciju možete obrisati kada god to želite. Jednako tako i svoj korisnički profil možete obrisati kada god to želite.

Prikupljeni osobni podaci se čuvaju u elektroničkom obliku, te se primjenjuju sve odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere kako bi se spriječila povreda osobnih podataka sukladno Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/2018) i Pravilima zaštite privatnosti.

 

Osnovni tehnički preduvjet za pružanje online savjetovanja na Dr.hr portalu je da imate pametni telefon, računalo ili tablet s kamerom i mikrofonom te pristup Internetu. Vaša je odgovornost da prethodno online savjetovanju provjerite Tehničke upute za pružanje usluge za uređaj koji imate, kako bi se savjetovanje moglo odvijati nesmetano.