drhr

ORTOPEDIJA

Većina ljudi koji osjete bolove u mišićima, zglobovima ili kostima obično čekaju i liječe svoju ozljedu kod kuće. Iako to može biti dovoljno za vrlo blage ozljede, veće i dugotrajne ozljede zahtijevaju procjenu ortopeda kako bi se osiguralo da ozljeda ispravno zacijeli i da se spriječe komplikacije. Ako osjećate dugotrajne bolove u mišićima, zglobovima ili kostima ili imate problema sa zglobovima, možda trebate savjetovanje s ortopedom.

 

 

 

 

 

Bilo da tražite savjet vezan uz postojeće stanje ili tražite pomoć za oporavak i rehabilitaciju nakon ozljede, savjetovanje s liječnicima na našem portalu može Vam biti od velike koristi.

 

Ortopedija ili ortopedska kirurgija je grana kirurgije koja se bavi bolestima i liječenjem mišićno-koštanog sustava. U ortopedskom liječenju provode se konzervativni postupci sadrenih zavoja (primjena ortopedskih pomagala), operativni zahvati (ugradnja umjetnih zglobova) te rehabilitacijske mjere pomoću fizikalne terapije, osobito terapijske vježbe. Ortopedski kirurzi koriste operativne zahvate pri liječenju mišićno-koštanih trauma, sportskih ozljeda, degenerativnih bolesti, infekcija, tumora i kongenitalnih (urođenih) poremećaja. Ortopedska kirurgija može se podijeliti na kirurgiju zgloba, kirurgiju kralježnice, kirurgiju stopala i gležnja, kirurgiju šake, dječju ortopediju te ortopedsku onkologiju.