drhr

STOMATOLOGIJA

Bojite li se odlaska kod zubara? Zatražite savjet putem portala Dr.hr i riješite se straha (dentalne fobije) uz psihološki pristup naših suradnika.

 

Registrirajte se na Portalu Dr.hr. i potražite savjet i naših doktora stomatologije i oralnih kirurga vezano različita stanja i zbivanja u području usne šupljine, zuba, zubnih implantata, zubnih proteza, žlijezda slinovnica, čeljusnih zglobova, dijagnostiku i terapiju kronične boli i sl.

Potražite savjet za bolna i upalna stanja te pomoć u njihovom rješavanju. Savjetujte se o mogućim implantoprotetskim/protetskim rješenjima te njihovim prednostima ili nedostatcima.

 

Da bi razgovor bio što produktivniji, savjetujemo da pri ugovaranju savjetovanja priložite ortopan ili cbct.  Iz tih slika kao i iz vaše subjektivne priče naši stomatolozi imaju uvid u vašu situaciju, te vam mogu pružiti pojašnjenja i dati adekvatan savjet.

 

 

Stomatologija ili dentalna medicina je medicinska grana koja se bavi sprječavanjem i liječenjem bolesti i nepravilnosti zuba, usne šupljine i okolnih struktura. Ona predstavlja jednu od kliničkih disciplina koja je usko povezana s medicinom, ali i s tehnologijom izrade raznih naprava i postavljanja umjetnih materijala kojima se nadoknađuju i/ili nadograđuju izgubljeni zubi i okolne strukture. Postoje brojne grane stomatologije: morfologija zubi, restaurativna stomatologija, ortodoncija, parodontologija, oralna kirurgija, stomatološka protetika, oralna medicina