drhr

Dr.hr, Vaš online doktor – do liječnika i zdravstvenog savjeta nikada nije bilo lakše doći

Portal „Dr.hr, Vaš online doktor“ ovih dana je počeo sa radom. Proizvod je to hrvatskog start-upa koji je okupio vrsne liječnike i stručnjake iz cijele Hrvatske koji pokrivaju više od 20 zdravstvenih područja. Njihova usluga od sada je dostupna i online.

Zahvaljujući portalu Dr.hr. sada možete iz udobnosti svog doma ili s mjesta koje Vam odgovara, porazgovarati sa stručnjakom/liječnikom o zdravstvenom pitanju ili problemu koji imate Vi ili neka Vama bliska osoba, čuti mišljenje stručnjaka i dobiti stručni savjet/uputu o tome što trebate dalje raditi.

„Okupili smo sjajan tim liječnika i stručnjaka te pokrili gotovo sva područja koja su važna za zdravlje, a dodatno ćemo širiti tim. Portal je zamišljen da liječnici na njemu rade u svoje slobodno vrijeme, a otvoreni smo i prema liječnicima koji su u mirovini. Na nama je sada edukacija korisnika kako da najbolje iskoriste prednosti online savjetovanja. Sigurni smo da će i korisnici i liječnici prepoznati sve prednosti portala, jer želimo da se portal koristi i pomogne korisnicima“, izjavila je Kristina Ferara Blašković, voditeljica projekta.

Portal Dr.hr je iznimno jednostavan za korištenje. Da biste ugovorili termin kod stručnjaka/liječnika, prethodno se trebate registrirati. Liječnika/stručnjaka i zdravstveno područje birate Vi. Nakon što platite uslugu, termin se smatra ugovorenim. Na Vama je samo da se u ugovoreno vrijeme spojite video vezom s odabranim liječnikom/stručnjakom. Liječnici određuju raspoložive termine za online savjetovanje, a korisnici biraju liječnika s kojim žele razgovarati te ugovaraju uslugu online savjetovanja.

U svega nekoliko klikova, liječnik je u „vašem domu“ onda kada ga trebate. Nema potrebe za dugim čekanjem termina, kada odgovore na svoja pitanja možete dobiti brzo i s mjesta na kojemu trenutno jeste. Ne morate više surfati internetom danima i biti sam svoj doktor, putovati s jednog kraja zemlje na drugi da bi došli do željenog specijaliste, ne trebate se brinuti da Vam se liječnik / stručnjak neće posvetiti. Svoja pitanja možete unaprijed napisati liječniku ili ih pripremiti prije razgovora.

„Put do realizacije projekta nije bio lagan“, objasnila nam je Mihaela Grubišić Šeba, osnivačica Portala Dr.hr. „Od inicijalne ideje koja se rodila iz vlastite potrebe za takvom uslugom, pa do otvaranja portala za korisnike prošle su pune dvije godine. Na ovom projektu radilo je puno dragih i entuzijastičnih ljudi zarazne pozitivne energije – programeri, sistem inženjeri, stručnjaci za sigurnost, dizajneri, pravnici, stručnjaci za digitalni marketing, računovodstvo, liječnici u svojstvu konzultanata. I danas je napokon otvoren za korisnike i liječnike. Ponosni smo da je to u potpunosti domaći proizvod.“